Alfonso studied the magazine pictures of rock stars for a hairstyle. he liked the way prince looked—and the bass player from los lobos. alfonso thought he would look cool with his hair razored into a v in the back and streaked purple. but he knew his mother wouldn’t go for it. and his father, who was puro mexicano, would sit in his chair after work, sullen as a toad, and call him "sissy.” what details from the passage would best support a paragraph about conflict between characters? a. alfonso thinking he would look good with razored, purple hair b. alfonso liking the way the rock stars style their hair c. alfonso thinking his father would likely call him a sissy d. alfonso seeing his father sit in his chair after work
C) Alfonso thinking his father would likely call him a sissy.
Explanation: in literature, a conflict is a struggle between opposite forces, usually between a character (the main character or a very important one) and himself (internal conflict), society or another character (external conflict). In the given passage, the detail that would best support a paragraph about conflict between characters is Alfonso thinking his father would likely call him a sissy if he changes his hairstyle, this would be a character vs. character conflict between Alfonso and his father.
I know for a fact the answer is A i just got it right on the test
Soto’s description of the father swaggering and being “sullen as a toad”.
The verb swagger has a negative connotation because it means "walk in an arrogant or self-important way."
The simile “sullen as a toad” sounds negative too.
The correct answer is:
Alfonso thinking his father would likely call him a sissy
"And his father, who was puro Mexicano, would sit in his chair after work, sullen as a toad, and call him "sissy.”
Alfonso had a conflict between him and this father, even though Alfonso seemed confident about the idea of having a new haircut, internally he knew neither his mother nor his father would accept it. Especially his father which in the text they make reference of his father's origin, was predisposed because of what he recalled about him.
They are often at odds with each other.
Gary Soto's short story "Broken Chain" revolves around the character of Alfonso who doesn’t seem satisfied or confident about his appearance and would try to do anything to appear more handsome and cool. Set in California, the story delves into the theme of what beauty is and what it entails, despite many people looking for outward beauty.
In the given excerpt from the story, the narrator reveals Alfonso's interest in looking cool like Prince and other 'celebrities' and wanted his "hair razored into a V in the back and streaked purple." But deep inside, he knows his mother would disapprove it and so would his father who was a "puro Mexicano". The father's statement of calling Alfonso "a sissy" also reveals the conflict they must have often got into with their differing interests and beliefs. Soto most likely included the father-son duo characterization to show how often they are at odds with each other.
The correct answer is
a)Alfonso thinking he would look good with razored, purple hair
A) Alfonso thinking he would look good with razored, purple hair
This answer depends on the perspective of the person reading this..
Hope this helps you.. :)